LUTKARSKA RADIONICA

ZA DJECU PREDŠKOLSKOG I ŠKOLSKOG UZRASTA

Program lutkarskih radionica za predškolsku i djecu nižih razreda osnovne škole obuhvaća rad s djecom na izradi i animaciji scenskih lutaka i pripremanju kraćih lutkarskih igrokaza. Polaznici će napraviti jednostavne lutke od različitog materijala: kuhače, spužve, tkanine i papira. Izrađivat će lutke na štapu, ginjole i plošne lutke vezane uz određenu priču, godišnja doba ili blagdane.

PROGRAM RADA LUTKARSKIH RADIONICA

1. Upoznavanje djece s djelima iz povijesti lutkarstva koja su prilagođena njihovom uzrastu.

2. Upoznavanje s tipovima scenskih lutaka, zakonitostima njihove izrade i lutkarskim tehnikama.

3. Upoznavanje s lutkarstvom kao sintetskom umjetnošću koja obuhvaća glazbu, likovnost i glumu.

4. Organiziranje zajedničkih lutkarskih radionica za djecu i roditelje (4 radionice godišnje).

Pristup svakom djetetu je individualan. Kroz radionicu djeca imaju pravo na izbor, pomoć i podršku te stječu samopouzdanje i otvaraju vrata novim spoznajama.

Voditeljica:

Ana Kraljević, lutkarica i lutkarska pedagoginja

Poštovani posjetitelji, polaznici programa i korisnici usluga Kulturnog centra Travno!

Zbog mjera opreza i sprječavanja širenja koronavirusa do daljnjega otkazujemo sva javna događanja u Kulturnom centru Travno, Ulica Božidara Magovca 17 i Podružnici Posudionici i radionici narodnih nošnji, Ulica Baruna Trenka 1.

Tijekom razdoblja neodržavanja nastave u školama, neće se održavati niti radionice i tečajevi u Kulturnom centru Travno. O terminima nadoknade, obavijestit ćemo vas pravovremeno.

Tijekom istoga razdoblja neće se iznajmljivati narodne nošnje i kostimi. Povrat iznajmljenih predmeta možete izvršiti u redovnom radnom vremenu od 9:00 do 14:00 sati.

Tijekom razdoblja neodržavanja javnih priredaba, zaposlenici Centra radit će u redovnom radnom vremenu od 8,00 do 16,00 sati. Sukladno okolnostima i u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa, rad sa strankama uskladit će se s naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za kulturu.

Novac za ulaznice kupljene na blagajni Centra možete podići na našoj blagajni tijekom radnog vremena od 9:00 do 15:00 sati uz obvezni povrat kupljene ulaznice. Novac za ulaznice kupljene u online prodaji bit će vraćen na račun s kojeg ste izvršili uplatu.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 01 66 01 626 ili mailom na kuc@kuctravno.hr (za Centar) ili 01 66 01 514 i 01 48 19 269 ili mailom na tajnistvo@pirn.hr i pirn@pirn.hr (za Posudionicu).
close-link