TEČAJ GITARE

ZA DJECU ŠKOLSKOG UZRASTA I MLADE

Cilj tečaja gitare je promicanje glazbene kulture. Kroz suvremeni program učenja polaznici će naučiti svirati zabavne, pop i rock skladbe.

PROGRAM RADA TEČAJA GITARE

1. Osnove teorije i solfeggia: prepoznavanje osnovnih ritmičkih skupina i čitanje nota po visini uz poznavanje i prepoznavanje ritmički označenih tablatura i grafičkih oznaka (četvrtinke, osminke, šesnaestinke).

2. Osnove harmonije: upotreba osnovnih dur i mol suzvuka na gitari.

3. Ritam gitara: polaznici će kroz glazbene primjere i vježbe moći svirati osnovne ritmove sa četvrtinkama, osminkama i sinkopom.

4. Ljestvice i melodije: polaznici će kroz glazbene primjere i kroz same ljestvice moći svirati osnovne melodije i vježbe.

5. Instrumentalni i vokalni repertoar

6. Tehnika sviranja: polaznici tečaja upoznati će osnovne tehničke elemente sviranja gitare trzalicom i prstima.

Voditelj:

Miroslav Dominić, glazbenik

Poštovani posjetitelji, polaznici programa i korisnici usluga Kulturnog centra Travno!

Zbog mjera opreza i sprječavanja širenja koronavirusa do daljnjega otkazujemo sva javna događanja u Kulturnom centru Travno, Ulica Božidara Magovca 17 i Podružnici Posudionici i radionici narodnih nošnji, Ulica Baruna Trenka 1.

Tijekom razdoblja neodržavanja nastave u školama, neće se održavati niti radionice i tečajevi u Kulturnom centru Travno. O terminima nadoknade, obavijestit ćemo vas pravovremeno.

Tijekom istoga razdoblja neće se iznajmljivati narodne nošnje i kostimi. Povrat iznajmljenih predmeta možete izvršiti u redovnom radnom vremenu od 9:00 do 14:00 sati.

Tijekom razdoblja neodržavanja javnih priredaba, zaposlenici Centra radit će u redovnom radnom vremenu od 8,00 do 16,00 sati. Sukladno okolnostima i u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa, rad sa strankama uskladit će se s naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za kulturu.

Novac za ulaznice kupljene na blagajni Centra možete podići na našoj blagajni tijekom radnog vremena od 9:00 do 15:00 sati uz obvezni povrat kupljene ulaznice. Novac za ulaznice kupljene u online prodaji bit će vraćen na račun s kojeg ste izvršili uplatu.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 01 66 01 626 ili mailom na kuc@kuctravno.hr (za Centar) ili 01 66 01 514 i 01 48 19 269 ili mailom na tajnistvo@pirn.hr i pirn@pirn.hr (za Posudionicu).
close-link