PIF Međunarodni festival kazališta lutaka

Međunarodni festival kazališta lutaka PIF je poznati međunarodni festival, koji okuplja najpoznatija svjetska i domaća lutkarska kazališta. Po tome je jedinstven takav festival u gradu Zagrebu i Hrvatskoj. U imenu je zadržao esperantski naziv Pupteatra Internacia Festivalo u spomen na osnivača – Studentski esperantski klub (SEK). Festival je ove godine održan po četrdeset i peti put.

Tijekom Festivala svake godine Zagrebom prošeta dvjestotinjak sudionika, članova dvadesetak profesionalnih i amaterskih lutkarskih kazališta iz desetak zemalja svijeta. Na PIF-u se predstavljaju najbolje hrvatske i inozemne lutkarske predstave i škole. Izložbama, okruglim stolovima i raspravama, seminarima, lutkarskim radionicama, filmovima, izdavačkom djelatnošću, uličnim programima i različitim drugim događanjima predstavlja se i promovira hrvatsko i svjetsko lutkarstvo.

Nagrade dodjeljuju dva žirija – međunarodni stručni žiri i dječji žiri. Sudionici PIF-a mogu biti nagrađeni Grand Prixom „Milan Čečuk“, nagradom „Tibor Sekelj“ za predstavu s najhumanijom porukom, nagradama za pojedinačna ostvarenja i nagradom dječjeg žirija. Kroz godine je PIF dobio svoju vjernu publiku – djecu i odrasle zaljubljenike u lutkarsku umjetnost.

Poštovani posjetitelji, polaznici programa i korisnici usluga Kulturnog centra Travno!

Zbog mjera opreza i sprječavanja širenja koronavirusa do daljnjega otkazujemo sva javna događanja u Kulturnom centru Travno, Ulica Božidara Magovca 17 i Podružnici Posudionici i radionici narodnih nošnji, Ulica Baruna Trenka 1.

Tijekom razdoblja neodržavanja nastave u školama, neće se održavati niti radionice i tečajevi u Kulturnom centru Travno. O terminima nadoknade, obavijestit ćemo vas pravovremeno.

Tijekom istoga razdoblja neće se iznajmljivati narodne nošnje i kostimi. Povrat iznajmljenih predmeta možete izvršiti u redovnom radnom vremenu od 9:00 do 14:00 sati.

Tijekom razdoblja neodržavanja javnih priredaba, zaposlenici Centra radit će u redovnom radnom vremenu od 8,00 do 16,00 sati. Sukladno okolnostima i u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa, rad sa strankama uskladit će se s naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Gradskog ureda za kulturu.

Novac za ulaznice kupljene na blagajni Centra možete podići na našoj blagajni tijekom radnog vremena od 9:00 do 15:00 sati uz obvezni povrat kupljene ulaznice. Novac za ulaznice kupljene u online prodaji bit će vraćen na račun s kojeg ste izvršili uplatu.

Dodatne informacije možete dobiti na telefon 01 66 01 626 ili mailom na kuc@kuctravno.hr (za Centar) ili 01 66 01 514 i 01 48 19 269 ili mailom na tajnistvo@pirn.hr i pirn@pirn.hr (za Posudionicu).
close-link