PIF Međunarodni festival kazališta lutaka

Međunarodni festival kazališta lutaka PIF je poznati međunarodni festival, koji okuplja najpoznatija svjetska i domaća lutkarska kazališta. Po tome je jedinstven takav festival u gradu Zagrebu i Hrvatskoj. U imenu je zadržao esperantski naziv Pupteatra Internacia Festivalo u spomen na osnivača – Studentski esperantski klub (SEK).

Tijekom Festivala svake godine Zagrebom prošeta dvjestotinjak sudionika, članova dvadesetak profesionalnih i amaterskih lutkarskih kazališta iz desetak zemalja svijeta. Na PIF-u se predstavljaju najbolje hrvatske i inozemne lutkarske predstave i škole. Izložbama, okruglim stolovima i raspravama, seminarima, lutkarskim radionicama, filmovima, izdavačkom djelatnošću, uličnim programima i različitim drugim događanjima predstavlja se i promovira hrvatsko i svjetsko lutkarstvo.

Nagrade dodjeljuju dva žirija – međunarodni stručni žiri i dječji žiri. Sudionici PIF-a mogu biti nagrađeni Grand Prixom „Milan Čečuk“, nagradom „Tibor Sekelj“ za predstavu s najhumanijom porukom, nagradama za pojedinačna ostvarenja i nagradom dječjeg žirija. Kroz godine je PIF dobio svoju vjernu publiku – djecu i odrasle zaljubljenike u lutkarsku umjetnost.