Scena Travno International Puppet Theatre Festival Posudionica i radionica narodnih nošnji

Međunarodni festival kazališta lutaka (PIF)

 

Međunarodni festival kazališta lutaka PIF je poznati međunarodni festival, koji okuplja najpoznatija svjetska i domaća lutkarska kazališta. Po tome je jedinstven takav festival u gradu Zagrebu i Hrvatskoj. U imenu je zadržao esperantski naziv Pupteatra Internacia Festivalo u spomen na osnivača - Studentski esperantski klub (SEK). Festival je ove godine održan po četrdeset i peti put.

Tijekom Festivala svake godine Zagrebom prošeta dvjestotinjak sudionika, članova dvadesetak profesionalnih i amaterskih lutkarskih kazališta iz desetak zemalja svijeta. Na PIF-u se predstavljaju najbolje hrvatske i inozemne lutkarske predstave i škole. Izložbama, okruglim stolovima i raspravama, seminarima, lutkarskim radionicama, filmovima, izdavačkom djelatnošću, uličnim programima i različitim drugim događanjima predstavlja se i promovira hrvatsko i svjetsko lutkarstvo.

Nagrade dodjeljuju dva žirija – međunarodni stručni žiri i dječji žiri. Sudionici PIF-a mogu biti nagrađeni Grand Prixom „Milan Čečuk“, nagradom „Tibor Sekelj“ za predstavu s najhumanijom porukom, nagradama za pojedinačna ostvarenja i nagradom dječjeg žirija. Kroz godine je PIF dobio svoju vjernu publiku – djecu i odrasle zaljubljenike u lutkarsku umjetnost.


 

 

SMOLA

 

SMOLA je susret lutkarskih skupina koje djeluju pri osnovnim školama. Projekt je zamišljen kao promotivna manifestacija dječjeg lutkarskog stvaralaštva. Osma SMOLA održana je 24. travnja 2012. Sudjelovale su lutkarske grupe iz Zagreba i Velike Gorice. O viđenim predstavama i problemima s kojima se susreću tijekom priprema lutkarskih predstava voditelji lutkarskih grupa razgovarali su sa dr. sci. Lidijom Dujić.

 

Pročitano 5928 puta

Želite li primati mjesečni program putem pošte ili vašeg email-a?

Kupite ulaznice putem interneta iz udobnosti vašega doma...

ulaznicehr 1

Posjetite nas i podržite na društvenim mrežama...

Facebook facebook logo png transparent background

YouTube

 YouTube-icon-full color
  Google+  google

KUC TRAVNO preporuka

idemvan-banercic-mcuk klininfo-banercic-mcuk